Maze de Boer
omschrijving

Cinema is een realistische bioscoopzaal. De gasten worden binnengeleid door een offreuse. Zij brengt hen naar een confortabele zitplaats. De deur gaat dicht, de sfeerverlichting dimt en de muzak 'fade' uit. Na een moment in het donker schuiven de gordijnen open. Er komt een verblindend licht de zaal in. Er staan zes 2KW filmlampen en het enige dat men als ‘bioscoopbezoeker’ kan doen is het hoofd afwenden naar een buurman of buurvrouw. Het licht is verblindend en de warmte is voelbaar. Als de lampen na een halve minuut uit gaan zie je ze nog nagloeien voor de gordijnen zich sluiten. De ingang is nu de uitgang geworden. De bezoeker wordt naar buiten geleid, langs het decor waar de lampen te zien zijn, en verlaat op die manier de Cinema.

De installatie Cinema bestaat uit een gang en een bioscoopzaal met hellende vloer. De binnenzijde van de houten constructie is bekleed met stof en op de vloer ligt tapijt. Tijdens de ‘voorstelling’ wordt de muur die zich achter de toegangsdeur bevindt, gedraaid zodat het publiek de bioscoop niet via de beklede gang maar via de achterkant van de installatie verlaat. Daarna loopt de bezoeker langs de houten schoren van de bioscoopzaal en ziet de filmlampen naast de installatie staan.

Mede mogelijk gemaakt door Bseated bioscoopstoelen.

titel Cinema locatie Eindexamen tentoonstelling, GRA productie 2003
projects items FACTORY EDITIONS 1973 PRESS DEPTH OF FIELD #2 TRACE AFTER THE BUZZ PARENTHESIS STILL LIFE FAIR PLAY DEPTH OF FIELD QUINTET FISHING VLIET SOUND-ON-SOUND PLAYED RACK REFLECTION WHO CARES? PORTRAI BUMPER CAR UNDRESSED HET ATELIER WORK IN PROCESS REPLACED THIS SIDE UP OTHER SIDE OPEN ATELIERS 07 VISITORS [DE]CONSTRUCTIE DE BLAUWE TUIN EXPOSED UITVAARTCENTRUM OUTLINE VOORHEEN DE KERK MONO NO AWARE TIJDELIJKE HALTE: POST CS OPGELUCHT GESTEMD CINEMA CITRO√čNEN OBJECT: PORTIERSHUISJE IT'S MY PARTY WHITE ROOM SWING