Maze de Boer
omschrijving

In Amsterdam Oost/Watergraafsmeer, achter het stadsdeelkantoor aan de Linneausstraat, staat een kapel. Het monumentale gebouw werd in 1891 gelijktijdig met het toenmalige burgerziekenhuis in gebruik genomen. De kapel was jarenlang een troostende bezinningsplek van zieke en soms terminale patiënten uit het Burgerziekenhuis. Nu is kunstenaarsinitiatief outLINE er gehuisvest.

 

De voormalige kapel staat op een rustige groene binnenplaats en is in het kader van de Nationale Rouwweken getransformeerd tot een uitvaartcentrum.

‘Uitvaartcentrum Outline’ geeft de indruk een uitvaartcentrum te zijn maar is enkel een ruimte met een aantal ingrediënten die ook terug te vinden zijn in een werkelijk uitvaartcentrum. De kist die centraal in de ruimte staat, is leeg.

Tijdens de expositie worden bezoekers geprikkeld om over de dood te praten met de gastheer of gastvrouw.

De Nationale Rouwweken zijn bedacht in het kader van de expositie en werd opgenomen in diverse landelijke activiteiten agenda’s.

Tijdens de Nationale Rouwweken worden wekelijkse lezingen en nagesprekken georganiseerd die de mogelijkheid geven om over de dood te praten.

 

Mede mogelijk gemaakt door Unigra

 

titel Uitvaartcentrum Outline locatie OUTline, Amsterdam productie 2006
projects items FACTORY EDITIONS 1973 PRESS DEPTH OF FIELD #2 TRACE AFTER THE BUZZ PARENTHESIS STILL LIFE FAIR PLAY DEPTH OF FIELD QUINTET FISHING VLIET SOUND-ON-SOUND PLAYED RACK REFLECTION WHO CARES? PORTRAI BUMPER CAR UNDRESSED HET ATELIER WORK IN PROCESS REPLACED THIS SIDE UP OTHER SIDE OPEN ATELIERS 07 VISITORS [DE]CONSTRUCTIE DE BLAUWE TUIN EXPOSED UITVAARTCENTRUM OUTLINE VOORHEEN DE KERK MONO NO AWARE TIJDELIJKE HALTE: POST CS OPGELUCHT GESTEMD CINEMA CITRO√čNEN OBJECT: PORTIERSHUISJE IT'S MY PARTY WHITE ROOM SWING