Maze de Boer
omschrijving

Er zijn inmiddels 14 filialen van SBK Kunstuitleen in het land. Het principe van kunstuitleen werkt vergelijkbaar met dat van een bibliotheek. In plaats van boeken heeft een Kunstuitleen kunstwerken in zijn collectie. Eén of meerdere kunstwerken kunnen voor langere of kortere tijd worden gehuurd, maar kunnen ook worden afbetaald en door de 'kunstlener' worden aangekocht.

Kunstuitleen Osdorp heeft een grote uitleenbare collectie kunstwerken in lijsten voor aan de muur. In het filiaal staan zes lange rijen met schappen op wielen waar de kunstwerken staan opgeslagen. Geïnteresseerden kunnen er doorheen 'bladeren'.
In een hoek staat een verzameling sculpturen van diverse grootte, materiaal en prijs.
De bestaande opstelling functioneert als opslag en als winkel of bibliotheek.

Bij de expositie 'Exposed' zijn de kunstwerken aan de muur gehangen.
Alle muren zijn tot op de centimeter bedekt met schilderijen en foto's.
'Exposed' stelt het werk niet alleen ten toon door de muren van de grote industrieël aandoende collectieruimte van Kunstuitleen te behangen met kunst, de kunstwerken worden tevens blootgelegd. Doordat de toeschouwer een bepaalde afstand kan houden ziet het werk er zelfs in zijn totaliteit tussen tientallen andere werken aan de muur er werkelijk anders uit dan in het schap.
Gedurende de periode van de expositie zullen er lege plekken aan de muur ontstaan waar men een kunstwerk weghaalt dat wordt uitgeleend.

In de Galerie (Galerie 32-34) naast de Kunstuitleen is een rij schappen tentoongesteld die laat zien hoe het werk gebruikelijk door Kunstuitleen wordt getoond.

titel Exposed locatie SBK Kunstuitleen Osdorp en Galerie 32-34 productie 2007
projects items FACTORY EDITIONS 1973 PRESS DEPTH OF FIELD #2 TRACE AFTER THE BUZZ PARENTHESIS STILL LIFE FAIR PLAY DEPTH OF FIELD QUINTET FISHING VLIET SOUND-ON-SOUND PLAYED RACK REFLECTION WHO CARES? PORTRAI BUMPER CAR UNDRESSED HET ATELIER WORK IN PROCESS REPLACED THIS SIDE UP OTHER SIDE OPEN ATELIERS 07 VISITORS [DE]CONSTRUCTIE DE BLAUWE TUIN EXPOSED UITVAARTCENTRUM OUTLINE VOORHEEN DE KERK MONO NO AWARE TIJDELIJKE HALTE: POST CS OPGELUCHT GESTEMD CINEMA CITRO√čNEN OBJECT: PORTIERSHUISJE IT'S MY PARTY WHITE ROOM SWING