Maze de Boer
omschrijving


Tijdens de Art Amsterdam worden vanuit de hele wereld kunstwerken overgevlogen om tentoongesteld te worden op deze beurs. Kunstwerken worden zorgvuldig ingepakt in daarvoor speciaal gemaakte kisten. Deze kisten hebben vaak universele kenmerken en worden tijdens de beurs achter gesloten deuren bewaard.
Dit jaar wordt er een Sateliet tentoonstelling georganiseerd. De term ‘satliet tentoonstelling’ wordt gebruikt voor een tentoonstelling die een directe link heeft met de kunstbeurs. De tentoonstelling Satellite Station biedt galeries die ook op Art Amsterdam aanwezig zijn, de mogelijkheid om kunstenaars ruimtelijk te laten experimenteren in het voormalige TPG Post gebouw. Zeven vooraanstaande galeries en een kunstenaar (Maze de Boer) zijn uitgenodigd voor de tentoonstelling.
Als je de centrale lange gang in loopt zie je de transportkisten ‘nog’ staan tegenover de expositieruimtes waar diverse galeries werk van hun kunstenaars presenteren. Op het eerste gezicht zie je een aantal kisten in groepjes bij elkaar staan. De kisten zijn voornamelijk aan hun vorm te herkennen als kunst transportkisten. Er staan geen afbeeldingen op, zoals pijlen en glazen (breekbaar). De kisten zijn onbeschreven.
Omdat het een bekend beeld is voor een kunstliefhebber, curator, verzamelaar of kunstenaar loop je er bijna ongemerkt aan voorbij en merk je in eerste instantie niet dat het eigenlijk geen transportkisten zijn. Pas als men de laatste expositieruimte verlaat om naar de uitgang te lopen zie je dat het om sculpturen gaat. Een groep kisten vormt één geheel en kan enkel vanuit een bepaald perspectief (in dit geval vanuit binnenkomst) als losse kisten gezien worden.

titel This side up locatie Tijdelijk museum & w139, Amsterdam (NL) productie 2008
projects items FACTORY EDITIONS 1973 PRESS DEPTH OF FIELD #2 TRACE AFTER THE BUZZ PARENTHESIS STILL LIFE FAIR PLAY DEPTH OF FIELD QUINTET FISHING VLIET SOUND-ON-SOUND PLAYED RACK REFLECTION WHO CARES? PORTRAI BUMPER CAR UNDRESSED HET ATELIER WORK IN PROCESS REPLACED THIS SIDE UP OTHER SIDE OPEN ATELIERS 07 VISITORS [DE]CONSTRUCTIE DE BLAUWE TUIN EXPOSED UITVAARTCENTRUM OUTLINE VOORHEEN DE KERK MONO NO AWARE TIJDELIJKE HALTE: POST CS OPGELUCHT GESTEMD CINEMA CITRO√čNEN OBJECT: PORTIERSHUISJE IT'S MY PARTY WHITE ROOM SWING