Maze de Boer
omschrijving

Getoond tijdens de Kunstvlaai 2008 op uitnodiging van Nieuwe Vide, Haarlem, NL.
Mixed media en een stukgeslagen LCD scherm; lijnen en kleuren veranderen uit zich zelf.

De Kunstvlaai begon als een alternatieve kunstbeurs naast de commerciële Art Amsterdam.

Replaced is een typische kunstbeurs stand waar wellicht iets is voorgevallen.Recensie door Imke Ruigrok (www.kunstvlaai.nl/2008/)

Niet alles is wat het lijkt, zeker wanneer het om het werk van Maze de Boer gaat. Ook bij de Kunstvlaai zet hij weer velen op het verkeerde been. Een cleane tentoonstellingsruimte; drie witte wanden, het standaard tafeltje met glazen wijn - waar het er waarschijnlijk al te gezellig aan toe is gegaan gezien de omgestoten rode wijn - en niet te vergeten het emmertje met bloemen. De stand valt in zekere zin weg doordat het bijna samenvalt met je verwachtingen van wat een kunstbeurs is. Maar, we zijn hier niet op de Art Amsterdam. Dat zet je mogelijk aan het denken.

Je ziet het, of je ziet het niet. Dat is vaker het geval met het werk van Maze de Boer. Eerder toverde hij de kelder van Post CS, de toenmalige ruimte van W139, om in een metro station. Niet iedereen wist waar hij mee te maken had, en ja, sommige mensen wachtten tevergeefs op de eerstvolgende metro. Ook het werk dat hij afgelopen jaar op de Rijksakademie toonde had een zelfde opzet. Er is de kans dat je het ziet en een vraagteken plaatst óf je neemt het voor gegeven. Tijdens de Open Ateliers had hij voor het gebouw van de Rijksakademie een colonne rode bussen geplaatst. Een sculptuur van bussen, maar tevens wekte hij hiermee de suggestie van de aanwezigheid van een gigantische groep georganiseerde bezoekers.

En dan het werk dat getoond wordt ín de installatie op de Kunstvlaai. Dit is eigenlijk een werk IN een werk. Een LCD scherm waarbij op gruwelijke maar poëtische wijze een barst geslagen is. Deze destructie echter is geen vernietiging van het getoonde beeld, máár creëert juist het beeld. Het LCD scherm bestaat uit 3 kleuren vloeistof (RGB) Rood, Groen en Blauw. Als gevolg van de barst en de warmte van het scherm ontstaat er een prachtig en steeds veranderend lijnen spel.

titel Replaced locatie Kunstvlaai 2008, Amsterdam (NL) productie 2008
projects items FACTORY EDITIONS 1973 PRESS DEPTH OF FIELD #2 TRACE AFTER THE BUZZ PARENTHESIS STILL LIFE FAIR PLAY DEPTH OF FIELD QUINTET FISHING VLIET SOUND-ON-SOUND PLAYED RACK REFLECTION WHO CARES? PORTRAI BUMPER CAR UNDRESSED HET ATELIER WORK IN PROCESS REPLACED THIS SIDE UP OTHER SIDE OPEN ATELIERS 07 VISITORS [DE]CONSTRUCTIE DE BLAUWE TUIN EXPOSED UITVAARTCENTRUM OUTLINE VOORHEEN DE KERK MONO NO AWARE TIJDELIJKE HALTE: POST CS OPGELUCHT GESTEMD CINEMA CITRO√čNEN OBJECT: PORTIERSHUISJE IT'S MY PARTY WHITE ROOM SWING