Maze de Boer
omschrijving

Tijdens de expositie in de Nederlandsche Bank wordt een overzicht van divers werk getoond.
Negen ruime vitrines vormen het kader voor nieuw werk en voor bestaand werk in een nieuw perspectief.

In de twee eerste vitrines worden de films Another day en 6’54’’ getoond.

De derde vitrine toont het werk ‘Goudbalans’. Zowel op als onder de middenglasplaat in de vitrine staat en hangt in één lijn een stapel van 200 zeer kleine goudstaafjes. Door de spiegeling lijkt het alsof de stapel dwars door de glasplaat steekt.

De vierde vitrine toont 3289 Douwe Egberts plastic koffiebekers die samen het gewicht vormen van één DNB goudstaaf. De bekers zijn gestapeld en tonen een eindeloze slang die bijna als darmen in de vitrine liggen.

In de vijfde vitrine hangen aan weerzijde 100 fotoprints met een afbeelding van een steigerconstructie met gekleurd steigerdoek voor gebouwen Nederland en buitenland. De fotoprints hangen acher het glas maar zijn opgehangen met magneetjes achter de foto en aan de buitenkant van het glas. Dus tastbaar voor de bezoeker...

De zesde vitrine toont het werk RGB en een timelapsevideo met 24uur studiouitzicht. RGB is een schaalmodel van het atelier op de Rijksakademie met daarin drie kleine videoschermen (gedemonteerde iPods) waarop het schilderen van de muur te zien is in rood, groen en blauw.

In de zevende vitrine staat een Super8 projector met projectiescherm waarbij de filmloop door de gehele vitrine loopt. Door een draadloze knop aan de buitenkant van de vitrine in te drukken gaat de film voor 20 seconde lopen. De film toont de jongleur die jaren aan de zijkant van de Nederlandsche Bank stond. De jongleur is tien jaar voor deze expositie gefilmt.

De achtste vitrine laat een onderdeel uit de installatie ‘Replaced’ zien in een andere vorm. De gebroken LCD TV op een TV meubel met daarin de DVD speler.
Het beeld dat de LCD TV zelf genereerd verandert wederom regelmatig.

De negende en laatste vitrine laat een vertraagde animatie van een tol zien. Door op een draadloze knop te drukken gaat de carouselprojector draaien en laat een halve minuut dia’s zien van de tol. De projector gaat in snelle vaart van dia naar dia.


Foto's door Diderik Evers

titel Work in Process locatie De Nederlandsche Bank (DNB) productie 2008
projects items FACTORY EDITIONS 1973 PRESS DEPTH OF FIELD #2 TRACE AFTER THE BUZZ PARENTHESIS STILL LIFE FAIR PLAY DEPTH OF FIELD QUINTET FISHING VLIET SOUND-ON-SOUND PLAYED RACK REFLECTION WHO CARES? PORTRAI BUMPER CAR UNDRESSED HET ATELIER WORK IN PROCESS REPLACED THIS SIDE UP OTHER SIDE OPEN ATELIERS 07 VISITORS [DE]CONSTRUCTIE DE BLAUWE TUIN EXPOSED UITVAARTCENTRUM OUTLINE VOORHEEN DE KERK MONO NO AWARE TIJDELIJKE HALTE: POST CS OPGELUCHT GESTEMD CINEMA CITRO√čNEN OBJECT: PORTIERSHUISJE IT'S MY PARTY WHITE ROOM SWING