Maze de Boer
omschrijving

Op de uitnodiging van de tentoonstelling staat een archief beeld van een drogist (exterieur) in de jaren dertig op het adres waar nu galerie Diana Stigter is.

Als je de galerie ruimte binnen komt dan staat er een bijna levensgrote zwart-wit foto waar het interieur van een jaren dertig drogist op te zien is.

Diverse producten staan opgestapeld op planken aan de muren en in de kast achter de toonbank met daarop een kassa en een weegschaal.

 

Nadat men de foto heeft bekeken loop je verder de galerie ruimte in.

Dan pas wordt duidelijk dat het niet om een archief foto gaat.

De foto leunt tegen de afgebeelde levensgrote voorwerpen van de foto.

Naast elkaar staan half beschilderde blokjes hout door elkaar en op elkaar.

Wat een willekeurige opstelling lijkt is in werkelijkheid een nauwkeurig opgestelde installatie waarbij elk voorwerp een duidelijke voorzijde en een achterzijde heeft.

Vanuit het perspectief van de camera lens lijkt alles te kloppen zoals ook op de zwart-wit foto te zien is.

Alle voorwerpen zijn van hout en zijn enkel op de zichtzijde vanaf de camera lens beschilderd met kleurrijke jaren dertig ontwerpen.

De ‘historische’ afbeelding van een plek die tot de verbeelding spreekt valt letterlijk uiteen achter de foto.

titel Depth of field locatie Galerie Diana Stigter productie 2012
projects items FACTORY EDITIONS 1973 PRESS DEPTH OF FIELD #2 TRACE AFTER THE BUZZ PARENTHESIS STILL LIFE FAIR PLAY DEPTH OF FIELD QUINTET FISHING VLIET SOUND-ON-SOUND PLAYED RACK REFLECTION WHO CARES? PORTRAI BUMPER CAR UNDRESSED HET ATELIER WORK IN PROCESS REPLACED THIS SIDE UP OTHER SIDE OPEN ATELIERS 07 VISITORS [DE]CONSTRUCTIE DE BLAUWE TUIN EXPOSED UITVAARTCENTRUM OUTLINE VOORHEEN DE KERK MONO NO AWARE TIJDELIJKE HALTE: POST CS OPGELUCHT GESTEMD CINEMA CITRO√čNEN OBJECT: PORTIERSHUISJE IT'S MY PARTY WHITE ROOM SWING