Beeldende Kunst

Scenic Splendour

Ken kleine referentie naar naar een brede horizon.

Locatie Galerie dudokdegroot
Productie 2019
Materiaal Agaat, fotoprint, lijst (Gehring&Heijdenrijk)
Afmeting Ondermeer 6 x 4 x 1 cm (LxBxD)
Foto: Ernst van Deursen

Scenic Splendour is een kleine referentie naar wat groots is of kan worden. Het is een ode aan het kleine met een knipoog naar de galerie die ervoor heeft gekozen om een kleinere, maar meer zichtbare galerieruimte te betrekken met twee grote etalages.

De 40 werken genaamd Scenic Splendour lijken in een eerste blik kleine landschapjes, een mengeling tussen fotografie, natuursteen en klassieke schilderkunst in een klassieke lijst met gouden elementen. De verbeelding vervolmaakt het landschap pas als het wordt waargenomen. Scenic Splendour is een gepolijst plakje agaat steen met een deel transparant en een deel vertroebeld (moss agaat). Achter het agaat is een fotoprint van een een wolkenlucht geplaatst. Het ‘landschap’ is ingelijst bij de oudste lijstenmaker van Europa (Gehring&Heijdenrijk sinds 1845) in een klassieke miniatuur lijst.

Het landschap verandert langzaam: een vergezicht verandert in een ingelijst juweel, een herinnering uit het verleden. Een weidse blik wordt een intieme ervaring in een ongrijpbaar beeld.